Feltöltve:

Karamellás gesztenyetorta

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

darált keksz20 dekagramm
puha Rama12 dekagramm
kakaó2 evőkanál
cukor1 evőkanál
víz2 evőkanál

krem

cukor10 dekagramm
víz1.5 dl
mascarpone25 dekagramm
gesztenyemassza25 dekagramm

Máz

forró tejszín3 dl
Ráma2 dekagramm
étcsokoládé12 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk és egy kerek piteforma aljába nyomkodjuk. Fagyasztóban dermesztjük 10 percig. A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük. Hozzácsurgatjuk a mascarponéhoz, és felhabosítjuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, simára keverjük, majd belekenjük a tésztával kibélelt formába. A mázhoz a forró tejszínben a csokoládét megolvasztjuk, hozzáadjuk a Ramát, majd a torta tetejére kenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem