Feltöltve:

Karamellás diós kocka

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

makadám és pekándió15 dekagramm
étcsokoládé (70 % kakaótartalommal)30 dekagramm
Ráma15 dekagramm
cukor39 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
tojás4 darab
liszt10 dekagramm
citromlé2 teáskanál
Ráma1 diónyi
sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A makadám- és a pekán diót éles késsel, vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott Ramával együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk. A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül lazán beleforgatjuk a lisztet, meg a makadám- és a pekán diót. Egy 24x24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk.Ramával meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk. Rama darabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem