Feltöltve:

Karamellás almatorta

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma13 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 egész

A töltelékhez

alma1 kilogramm
Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 12 dkg Ramát a cukrot és a sót krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet is. Ezt alaposan összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, négy egyenlő részre vágjuk, a darabokat egymásra helyezzük, majd ismét három-négy részre osztjuk. Ezt a műveletet legalább háromszor megismételjük, majd a tésztát hűvös helyen egy órát pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd Ramával kikent tortaformába helyezzük úgy, hogy körben kis szegélyt képezünk belőle. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd ezt követően levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük. Közben a meghámozott almát közepes kockákra vágjuk, forró Ramával és a fele cukorral megpirítjuk. Amikor megpuhult a sült tésztára halmozzuk, meghintjük a cukor másik felével, és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Tálalás előtt meghintjük vaníliás cukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem