Feltöltve:

Karamellás almatorta

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma13 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 egész

A töltelékhez

alma1 kilogramm
Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A 12 dkg Ramát a cukrot és a sót krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet is. Ezt alaposan összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, négy egyenlő részre vágjuk, a darabokat egymásra helyezzük, majd ismét három-négy részre osztjuk. Ezt a műveletet legalább háromszor megismételjük, majd a tésztát hűvös helyen egy órát pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd Ramával kikent tortaformába helyezzük úgy, hogy körben kis szegélyt képezünk belőle. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd ezt követően levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük. Közben a meghámozott almát közepes kockákra vágjuk, forró Ramával és a fele cukorral megpirítjuk. Amikor megpuhult a sült tésztára halmozzuk, meghintjük a cukor másik felével, és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Tálalás előtt meghintjük vaníliás cukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem