Karalábés zöldborsó leves a Levesek kategóriában
A megtisztított sárgarépát és a karalábét kockázzuk fel, majd lassú-közepes lángon egy evőkanál margarinon kezdjük el párolni a zöldborsóval együtt, időnként megkeverve.
4-5 perc párolás után öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel, majd adjuk hozzá a tyúkhúsleves kockákat. Lefedve főzzük készre kb. 10-12 perc alatt.
Közben egy evőkanál olvasztott margarint verjünk föl egy tojással, majd keverjük ki a liszttel. Ízesítsük Delikáttal és szaggassuk bele a levesbe, majd forraljuk további 2-3 percig. Szórjuk meg friss petrezselyem zölddel, majd tálaljuk. A Knorr tyúkhúsleves kocka használatával lesz kerek, jóízű ez a tavaszi zöldségleves. Az édes sárgarépának és zöldborsónak nagyszerű kiegészítője a zsenge, ropogós, friss karalábé.