Feltöltve:

Karalábéleves vajas galuskával

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
tejföl1 evőkanál
sárgarépa3 darab
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
petrezselyemzöld2 csokor
liszt3 evőkanál
karalábé2 darab
petrezselyemgyökér2 darab

Elkészítés

1. lépés

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát, majd kicsit lepirítjuk.

2. lépés

Ezután beletesszük a kisebb hasábokra, (vagy kockákra) vágott karalábét és pár percig együtt pirítjuk. Rászórunk 1 evőkanál lisztet, összekeverjük és felöntjük vízzel, vagy alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az összekötözött petrezselyemzöldet és a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.

3. lépés

Közben a galuskához a Rama margarint elkeverjük a tojással. Az a jó, ha kicsit darabos marad, majd hozzáadjuk a tejfölt és néhány evőkanál lisztet. Beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval és borssal.

4. lépés

Ha a zöldségek már megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskákat és kb. 5 percig főzzük. A tejfölt a levesből kivett lével alaposan elkeverjük, majd a leveshez adjuk. Egyet forralunk rajta és végezetül megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem