sárgarépa | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
finomliszt | 1 evőkanál |
napraforgóolaj | dl |
petrezselyem | 1 csokor |
karalábé | 2 darab |
Delikát8 ételízesítő | 1 evőkanál |
csigatészta | 6 dekagramm |
Karalábéleves tésztával a Levesek kategóriában
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt karalábét, sárgarépát és a fehérrépát. Pár percet tovább pirítjuk, megszórjuk a liszttel, és felöntjük 1,2 liter vízzel.
Ha felforrt, az ételízesítővel ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet és a csigatésztát. Közepes tűzön készre főzzük, és forrón tálaljuk.