tejföl | 3 evőkanál |
---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csomag |
tejszín | 1 dl |
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
Knorr Ételsűrítő | 3 evőkanál |
darált hús | 40 dekagramm |
Delikát8 ételízesítő | 1 teáskanál |
nagy karalábé | 2 darab |
Karalábéfőzelék húsgombóccal a Főételek kategóriában
A darált húst beízesítjük DELIKÁT 8-cal, borssal, összekeverjük a tojással és egy kis zsemlemorzsával, petrezselyemzölddel.
A tisztított, kockára vágott karalábét és a húsgombócokat annyi vízbe tesszük fel főni, ami ellepi (kb. 3/4 liter). Ízesítsük a KNORR Petrezselymes tyúkhúsleves kockával.
Amikor megfőtt, KNORR Ételsűrítővel besűrítjük, jól kiforraljuk. Ízlés szerint tejszínnel is dúsíthatjuk.