Karalábé krémleves karalábégolyókkal
Karalábé krémleves karalábégolyókkal
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • olaj - 3 evőkanál
  • citrom leve - darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • újhagyma - 1 csokor
  • karalábé - 5 darab

Elkészítés:

  1. A vizet a Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kockával felforraljuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. A karalábékat megtisztítjuk, megmossuk. Kettőből karalábévájóval félgömböket vágunk, melyeket 2 perc alatt az ízesített felforralt vízben megfőzünk. A golyókat kiszedjük, félretesszük.
  2. Olajat hevítünk egy lábosban, az újhagymát megfonnyasztjuk rajta, majd hozzáadjuk a maradék felkockázott karalábét. Beleöntjük a karalábégolyók főzővizét, és puhára főzzük a karalábét. A végén beleöntjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
  3. Leturmixoljuk a levest, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, a citrom levével pikánssá tesszük. A morzsolt kakukkfűvel ízesítjük, és a karalábégolyókat visszatéve tálaljuk.