Karaj batyuk erdei gombákkal töltve
Karaj batyuk erdei gombákkal töltve
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • csiperkegomba - 200 gramm
  • sertéskaraj - 500 gramm
  • olaj a sütéshez - 2 evőkanál
  • salotta hagyma - 2 darab
  • szárított kakukkfű - 1 evőkanál
  • erdei gomba - 200 gramm

Elkészítés:

  1. A gombát vágjuk apróra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze.
  2. A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Egy percnyi pirítás után tegyük hozzá a gombákat és a margarint, az egészet süssük mintegy 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a Knorr kockát és keverjük el alaposan.Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet.
  4. A pórét hosszában, vékony, hosszú csíkokra vágjuk fel. 2-3 percig blansírozzuk forró vízben, míg megpuhul válik.
  5. A karajt széles, vékony szeletekre klopfoljuk ki. Mindegyik közepébe tegyünk egy kanálnyi gombás tölteléket és tekerjük fel tárca formájúvá. A hús széleit a tárcák összecsukásához póré szálakkal kössük át.
  6. A karajból készült táskákat tegyük tűzálló tálba. Mindegyik tetejére morzsoljunk rá egy kicsit a második Knorr kockából és 180 fokra melegített sütőben süssük 30 percig. Tálaljuk a saját szaftjával és újburgonyával, zöld salátával.