Feltöltve:

Karácsonyi torta mascarponekrémmel

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma125 gramm
porcukor100 gramm
méz100 gramm
tojássárgája5 darab
instant kávé1 evőkanál
fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
kardamom1 csipetnyi
rumaroma0.5 üvegcse
citrom reszelt héja1 darab
őrölt mandula150 gramm
tojásfehérje5 darab
1 csipetnyi
tej3 evőkanál
liszt150 gramm
sütőpor1 csomag
apróra vágott csokoládé100 gramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A krémhez

mogyorós nugát200 gramm
puha kókuszzsír vagy Rama100 gramm
rum2 cl
mascarpone250 gramm
barna cukor25 gramm
kardamom1 csipetnyi
zselés díszítő elem1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral és a mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk egyesével a tojássárgát, majd belekeverjük a kávét, fahéjat, kardamomot, szegfűszeget, rum aromát, citromhéját, és a mandulát. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük a tésztára öntjük. A sütőporral elkeverjük a lisztet, a tojáshabra szitáljuk, majd a tésztához adjuk, végül az apróra vágott csokoládét is hozzákeverjük.Ramával kikent négyszögletes formába öntjük, lesimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 percig sütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni. A mogyorós nugátot a kókuszzsírral vagy Ramával és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, és a kardamomot. Széltében félbevágjuk a tortát, az alsó részt tortatálra tesszük, megkenjük egy kis nugátkrémmel, rátesszük a másik lapot, és kissé rányomkodjuk. A maradék krémmel bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Zselés díszekkel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem