Feltöltve:

Karácsonyi torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

keserű csokoládé1 csapott mokkáskanál
rum1 kevés
folyós tejszín (nem hab)2 dl
tej1 darab
gesztenyemassza2 csomag
babapiskóta2 csomag
étolaj1 kevés
narancs vagy citrom reszelt héja
csokoládé

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem 2 dl tejszínnel és pici rummal. Rendkívül finom krém lesz belőle. Ezután egy kisebb tálat folpakkal kibélelek. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, eláztatni nem szabad, majd sorba kirakom a piskótával a tálat, és az aljára is teszek. Majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le. A folpakkal betakarom és egy kistányért teszek rá. Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpackot. Felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára. Úgy szeletelem, mint a tortát, és tejszínhabbal tálalom. Rendkívül finom, ünnepi sütemény.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem