Feltöltve:

Karácsonyi Sacher kocka

timer 55
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

keserű csokoládé10 dekagramm
darált dió12 dekagramm
liszt6 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
tojás4 darab

A töltéshez

forró barackíz18 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládés tortabevonó massza20 dekagramm
étolaj4 evőkanál

A díszítéshez ízlésünk szerint

pörkölt mandula1 adag
arany színű gyöngyök1 kevés
marcipán levél1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha Ramát az olvasztott keserű csokoládéval habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kristálycukorral habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük és hozzáadjuk a liszt, dió, kakaópor keverékét.

  2. 2. lépés

    Egy kisebb méretű 18x27 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

  3. 3. lépés

    Miután langyosra hűlt, középen kettévágjuk és a felforralt barackízzel megkenjük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. 4. lépés

    Hullámos késsel 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a felolvasztott olajos tortabevonó masszába mártjuk és rácsra helyezzük.

  5. 5. lépés

    A maradék bevonó masszát leszűrjük és készen vásárolt díszekkel dekorálhatjuk a bevonóval felragasztva.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem