Karácsonyi mogyorókrémes linzerkarikák
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 10 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • őrölt szegfűszeg - 0.5 kávéskanál
  • mogyorókrém - 1 pohár
  • darált dió - 1 kevés
  • porcukor a szóráshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd a hideg Ramát is beledaraboljuk. Az anyagokat egymással alaposan elmorzsoljuk. Amikor a tészta kezd összeállni, a tojások sárgáját is hozzáadjuk és a tésztát készre gyúrjuk. Hűtőben dermesztjük, pihentetjük. Enyhe átgyúrás után liszten vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval, párosával tésztalapokat formázunk. Minden második lapocska tetejét középen kiszúrjuk, tojással vékonyan lekenjük, darált mogyoróval megszórjuk. A tésztakorongokat forró (190 °C-os) sütőben világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, a mogyorós lapocskákat enyhén porcukrozzuk, az alsó sima lapocskákra gazdagon mogyorókrémet halmozunk. A linzerkarikákat egymásra illesztjük.