Feltöltve:

Karácsonyi linzertorta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor20 dekagramm
liszt35 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája2 darab
darált mogyoró, vagy dió30 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
langyos Rama30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
őrölt fahéj és szegfűszeg1 kevés
1 csipetnyi

A töltelékhez

málna, vagy áfonyalekvár30 dekagramm
zsemlemorzsa2 evőkanál

A kenéshez

tojássárgája1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mogyorót, vagy a diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a lágy Ramával. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tojásokat, a fűszereket és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, letakarva hideg helyre tesszük 30 percre, a legjobb a hűtőbe rakni. A tészta 3/4 részét kerekre nyújtjuk és egy kb. 24 cm átmérőjű kikent, lisztezett pite, vagy gyümölcstortaformába igazítjuk, hogy pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, a lekvárral megkenjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és átlósan ráhelyezzük a sütire, amelynek peremével kissé összenyomkodjuk, majd a tésztarészeket megkenjük tojássárgával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Kihűlés után szeletelhetjük. Tálaláskor fahéjas cukorral szórjuk meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem