Feltöltve:

Karácsonyi koszorú

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tej2 dl
tojássárgája2 darab
olvasztott Rama10 dekagramm
1 kevés
cukor2 teáskanál
rétesliszt25 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm

A töltelékhez

mazsola10 dekagramm
rum1 kevés
Ráma10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált dió25 dekagramm
cukor15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe rakjuk a felsorolás sorrendjében és a tészta dagasztása, kelesztése programmal elkészítjük.

2. lépés

Mialatt a tészta készül, 10 dkg jól megmosott mazsolát egy kevés rumban megáztatunk. A megkelt tésztát kb. 50x30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát először Ramával megkenjük, amelyet előzőleg egy csomag vaníliás cukorral kikevertünk. Erre terítjük a mazsolát, az áztatórummal meglocsoljuk és kevés kakaóporral megszórjuk.

3. lépés

Erre tesszük rá a darált dió-cukor keverékét. A tésztát szorosan összetekerjük és a két végét összeillesztve, koszorú alakban, a Ramával megkent nagy tepsibe fektetjük. Utána a koszorú külső felét kb. 2 cm-es közökben késsel úgy vágjuk be, hogy a belső fele egészben maradjon, így a töltelék kilátszik belőle.

4. lépés

A tetejét tojássárgával megkenjük és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd takaréklángon szép pirosra sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy tálra átfektetjük és a tetejére vékony sugárban citrommázat csorgatunk, ami nemcsak díszíti, de ízesíti is.

5. lépés

A mázhoz kevés porcukrot annyi citromlével keverünk össze, hogy éppen folyós legyen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem