Feltöltve:

Karácsonyi gyümölcskenyér

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor3 evőkanál
mézessütemény fűszer1 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
dió10 dekagramm
zabpehely10 dekagramm
víz2 dl
citromlé0.5 dl
szilvapálinka0.5 dl
mazsola20 dekagramm
aszalt almakocka10 dekagramm
aszalt szilva30 dekagramm
aszalt barack20 dekagramm
mandula10 dekagramm

A mázhoz

citrom leve0.5 darab
porcukor15 dekagramm

A tésztához

cukor2 teáskanál
1 csipetnyi
elmorzsolt élesztő2 dekagramm
víz1 dl
zabkorpa3 evőkanál
liszt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az aszalt gyümölcsöket kockára vágjuk, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félre tesszük. A diót, a mandulát meg a mogyorót durvára aprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, (a vizet az áztatóléből merjük hozzá).

  2. 2. lépés

    A tésztához valókat bedagasztjuk, és langyos helyen 1 órán át kelesztjük. Azután a gyümölcsös masszával összegyúrjuk és két hosszúkás cipóvá formáljuk.

  3. 3. lépés

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és további egy órán át kelesztjük. Vízzel megecseteljük és előmelegített sütőben 190 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.

  4. 4. lépés

    Ha kihűlt, porcukorból és a citromléből kevert mázzal bekenjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem