Feltöltve:

Karácsonyi gyümölcskenyér

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dió10 dekagramm
mandula10 dekagramm
aszalt barack20 dekagramm
aszalt szilva30 dekagramm
aszalt almakocka10 dekagramm
mazsola20 dekagramm
szilvapálinka0.5 dl
citromlé0.5 dl
víz2 dl
zabpehely10 dekagramm
cukor3 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
mézessütemény fűszer1 evőkanál

A tésztához

liszt20 dekagramm
zabkorpa3 evőkanál
víz1 dl
elmorzsolt élesztő2 dekagramm
1 csipetnyi
cukor2 teáskanál

A mázhoz

porcukor15 dekagramm
citrom leve0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az aszalt gyümölcsöket kockára vágjuk, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félre tesszük. A diót, a mandulát meg a mogyorót durvára aprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, (a vizet az áztatóléből merjük hozzá).

  2. 2. lépés

    A tésztához valókat bedagasztjuk, és langyos helyen 1 órán át kelesztjük. Azután a gyümölcsös masszával összegyúrjuk és két hosszúkás cipóvá formáljuk.

  3. 3. lépés

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és további egy órán át kelesztjük. Vízzel megecseteljük és előmelegített sütőben 190 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.

  4. 4. lépés

    Ha kihűlt, porcukorból és a citromléből kevert mázzal bekenjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem