Feltöltve:

Karácsonyi gyümölcskenyér

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dió10 dekagramm
mandula10 dekagramm
aszalt barack20 dekagramm
aszalt szilva30 dekagramm
aszalt almakocka10 dekagramm
mazsola20 dekagramm
szilvapálinka0.5 dl
citromlé0.5 dl
víz2 dl
zabpehely10 dekagramm
cukor3 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
mézessütemény fűszer1 evőkanál

A tésztához

liszt20 dekagramm
zabkorpa3 evőkanál
víz1 dl
elmorzsolt élesztő2 dekagramm
1 csipetnyi
cukor2 teáskanál

A mázhoz

porcukor15 dekagramm
citrom leve0.5 darab

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt gyümölcsöket kockára vágjuk, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félre tesszük. A diót, a mandulát meg a mogyorót durvára aprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, (a vizet az áztatóléből merjük hozzá).

2. lépés

A tésztához valókat bedagasztjuk, és langyos helyen 1 órán át kelesztjük. Azután a gyümölcsös masszával összegyúrjuk és két hosszúkás cipóvá formáljuk.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és további egy órán át kelesztjük. Vízzel megecseteljük és előmelegített sütőben 190 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.

4. lépés

Ha kihűlt, porcukorból és a citromléből kevert mázzal bekenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem