Feltöltve:

Karácsonyi gyümölcskenyér

timer 220
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fekete mazsola7 dekagramm
aranymazsola10 dekagramm
apróra vágott mandula10 dekagramm
cukrozott citromhéj5 dekagramm
cukrozott narancshéj5 dekagramm
rum4 cl
tej8 dl
liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A megmosott, kétféle mazsolát a mandulával, a cukrozott citromhéjjal és a narancshéjjal összekeverjük. Meglocsoljuk a rummal és 1 órát áztatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, 30 percig meleg helyen kelesztjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot, 20 dkg Ramát, majd a vaníliás cukrot, a sót, és robotgéppel összedolgozzuk. Meleg helyen további 30 percig kelesztjük. Még egyszer átgyúrjuk és kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk. Eloszlatjuk rajta a lecsöpögtetett mazsolás keveréket és kissé belenyomkodjuk a tésztába. A tésztalap két hosszanti oldalát egymásra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, konyharuhával letakarva még 30 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 50-60 percig sütjük. A maradék Ramát megolvasztjuk, a gyümölcskenyeret még forrón megkenjük a Rama felével, megszórjuk a maradék cukor felével, és rászitáljuk a porcukor felét. Ismét megkenjük Ramával és megszórjuk a kétféle cukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem