Feltöltve:

Karácsonyi fatörzs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

rum2 evőkanál
narancs1 darab
durvára vágott dió50 gramm
étcsokoládé100 gramm
Ráma250 gramm
vaníliás cukor10 gramm
porcukor100 gramm
tojássárgája4 darab
készen vásárolt piskótatekercs1 darab
mazsola50 gramm
pikáns lekvár (ribizli vagy málna)80 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótatekercset óvatosan kiterítjük, vékonyan megkenjük a lekvárral (ha túl sűrű, likőrrel hígítjuk). A cukrot habosra keverjük a tojás sárgáival, gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni. A Ramát ugyancsak habosra keverjük a vaníliás cukorral, az olvasztott csokoládéval, a narancs reszelt héjával és átszűrt levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet, végül a rumot. A krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk a vágott dióval, az előzetesen beáztatott és lecsepegtetett mazsolával, szorosan feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Tetszés szerint tehetünk rá: szálkásra vágott mandulát, pirított diót, mogyorót, kókuszreszeléket, marcipánfigurákat. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem