rum | 2 evőkanál |
narancs | 1 darab |
durvára vágott dió | 50 gramm |
étcsokoládé | 100 gramm |
Ráma | 250 gramm |
vaníliás cukor | 10 gramm |
porcukor | 100 gramm |
tojássárgája | 4 darab |
készen vásárolt piskótatekercs | 1 darab |
mazsola | 50 gramm |
pikáns lekvár (ribizli vagy málna) | 80 gramm |
A piskótatekercset óvatosan kiterítjük, vékonyan megkenjük a lekvárral (ha túl sűrű, likőrrel hígítjuk). A cukrot habosra keverjük a tojás sárgáival, gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni. A Ramát ugyancsak habosra keverjük a vaníliás cukorral, az olvasztott csokoládéval, a narancs reszelt héjával és átszűrt levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet, végül a rumot. A krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk a vágott dióval, az előzetesen beáztatott és lecsepegtetett mazsolával, szorosan feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Tetszés szerint tehetünk rá: szálkásra vágott mandulát, pirított diót, mogyorót, kókuszreszeléket, marcipánfigurákat. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Hozzászólások