Feltöltve:

Karácsonyi cseresznyés korong

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt1 darab

A marcipánhabhoz

marcipán25 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája3 darab
tojásfehérje1 darab

Ezenkívül

koktélcseresznye30 darab

Karácsonyi cseresznyés korong recept.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet átszitáljuk, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a darabokra vágott Ramát is hozzáadjuk. Morzsalékos tésztát gyúrunk belőle, majd egy liszttel beszórt deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.

2. lépés

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és húsz percre a hűtőbe helyezzük a tepsit.

3. lépés

A habhoz a tojásfehérjét keményre felverjük, a marcipánt összekeverjük a tojássárgával és a porcukorral úgy, hogy teljesen homogén masszát kapjunk. Hozzáadjuk a fehérjehabot is, majd nyomózsákba töltjük.

4. lépés

A tésztakorongokat kivesszük a hűtőből, mindegyik közepére marcipánhabot nyomunk, és arra egy-egy szem cseresznyét teszünk.

5. lépés

Előmelegített sütőben kb. húsz perc alatt megsütjük, még melegen porcukorral megszórjuk, és hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem