Karácsonyi barackos tallér
Karácsonyi barackos tallér
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • aszalt sárgabarack - 20 dekagramm
  • kókuszreszelék - 25 dekagramm
  • porcukor - 30 dekagramm
  • citrom leve - 1 darab

Elkészítés:

  1. Leforrázzuk a barackot, és lefedve 2 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a barackok jól megduzzadjanak. Utána kinyomkodjuk a barackokat, és sűrű lyukú húsdarálón ledaráljuk vagy robotgépben pépesítjük. A barackpéphez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. Belecsurgatjuk a citromlevet is, és annyi porcukrot szórunk bele, amennyitől jól formázható masszát gyúrhatunk belőle. A masszából hengert sodrunk, a hengerből fél centi vastag tallérokat vágunk, a maradék kókuszreszeléket kistányérra borítjuk, és megforgatjuk benne a tallérokat. Meleg helyen, szalvétával letakarva legalább 2 napig hagyjuk száradni, majd sütőpapír közé rétegezve dobozba rakjuk.