Karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel
Karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel
  • timer220 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • zsemlemorzsa - 8 dekagramm
  • alma - 2 darab
  • margarin - 5 dekagramm
  • liba - 1 darab
  • reszelt narancshéj - 1 teáskanál
  • aszalt áfonya - 8 dekagramm
  • kisebb hagyma - 1 darab
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a tölteléket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a margarinon.
  2. Közben vágjuk kisebb kockákra a liba máját és adjuk hozzá (ha nincs a csomagban máj, akkor vehetünk akár pecsenyeliba-, vagy pecsenyekacsa májat, esetleg csirkemájat). Pirítsuk át röviden.
  3. Majd keverjük jól össze a reszelt almával, az aszalt áfonyával, a zsemlemorzsával, durvára vágott petrezselyem zölddel, borssal, narancshéjjal és Delikáttal.
  4. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor keverjük hozzá a tojást.
  5. A fűszerkeveréket keverjük össze egy kis olajjal és jól dörzsöljük be vele a libát kívül-belül. Majd töltsük bele a tölteléket. Tegyük egy sütőtálba.
  6. Forrósítsuk fel a sütőt 180 fokra és süssük kb. 20-25 percig 45 dkg-onként. Ha megsült hagyjuk legalább 20 percig pihenni. Tálaljuk a liba zsírjában sült krumplival és narancsos áfonya szósszal.