Karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel a Főételek kategóriában
Először készítsük el a tölteléket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a margarinon.
Közben vágjuk kisebb kockákra a liba máját és adjuk hozzá (ha nincs a csomagban máj, akkor vehetünk akár pecsenyeliba-, vagy pecsenyekacsa májat, esetleg csirkemájat). Pirítsuk át röviden.
Majd keverjük jól össze a reszelt almával, az aszalt áfonyával, a zsemlemorzsával, durvára vágott petrezselyem zölddel, borssal, narancshéjjal és Delikáttal.
Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor keverjük hozzá a tojást.
A fűszerkeveréket keverjük össze egy kis olajjal és jól dörzsöljük be vele a libát kívül-belül. Majd töltsük bele a tölteléket. Tegyük egy sütőtálba.
Forrósítsuk fel a sütőt 180 fokra és süssük kb. 20-25 percig 45 dkg-onként. Ha megsült hagyjuk legalább 20 percig pihenni. Tálaljuk a liba zsírjában sült krumplival és narancsos áfonya szósszal.