Feltöltve:

Karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel

timer 220
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
zsemlemorzsa8 dekagramm
alma2 darab
margarin5 dekagramm
liba1 darab
reszelt narancshéj1 teáskanál
aszalt áfonya8 dekagramm
kisebb hagyma1 darab
Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először készítsük el a tölteléket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a margarinon.

  2. 2. lépés

    Közben vágjuk kisebb kockákra a liba máját és adjuk hozzá (ha nincs a csomagban máj, akkor vehetünk akár pecsenyeliba-, vagy pecsenyekacsa májat, esetleg csirkemájat). Pirítsuk át röviden.

  3. 3. lépés

    Majd keverjük jól össze a reszelt almával, az aszalt áfonyával, a zsemlemorzsával, durvára vágott petrezselyem zölddel, borssal, narancshéjjal és Delikáttal.

  4. 4. lépés

    Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor keverjük hozzá a tojást.

  5. 5. lépés

    A fűszerkeveréket keverjük össze egy kis olajjal és jól dörzsöljük be vele a libát kívül-belül. Majd töltsük bele a tölteléket. Tegyük egy sütőtálba.

  6. 6. lépés

    Forrósítsuk fel a sütőt 180 fokra és süssük kb. 20-25 percig 45 dkg-onként. Ha megsült hagyjuk legalább 20 percig pihenni. Tálaljuk a liba zsírjában sült krumplival és narancsos áfonya szósszal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 95"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 840"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem