Feltöltve:

Karácsonyi bőségtál

timer 240
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A ponty és tőkehal szeleteket tejbe áztatjuk és hideg helyen 2 órán keresztül pihentetjük.

  2. 2. lépés

    A tonhal konzervet villával összetörjük, hozzáadunk egy tojást és 5 dkg lisztet. Halfűszerrel és kevés sóval ízesítjük. Ha szükséges, hozzáadunk még kevés zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen a masszánk. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

  3. 3. lépés

    A konyhakész dévérkeszegeket sűrűn beirdaljuk és paprikás lisztbe forgatjuk.

  4. 4. lépés

    A halszeleteket kiemeljük a tejből, konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk. Kissé besózzuk, majd a jól megszokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

  5. 5. lépés

    Bő forró olajban kisütjük egymás után a szeleteket, majd a krokettet végül a paprikás dévérkeszeget.

  6. 6. lépés

    Az egészet egy nagy tálon ízlésesen elrendezve hagymás burgonyával és franciasalátával körítve bőséges karácsonyi vacsorát szervírozunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Harcsapaprikás

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Indiai spenótos harcsa

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2

Tonhalas tésztasaláta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 3

Szusi (nigiri)

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszi menüett

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Nizza saláta

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Meggyes pite

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Füstölt halas bombák

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Tonhalas sajtos rizs

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos sülthal

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Füstölt makrélás penne

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0