Feltöltve:

Karácsonyi bőségtál

timer 240
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Elkészítés

1. lépés

A ponty és tőkehal szeleteket tejbe áztatjuk és hideg helyen 2 órán keresztül pihentetjük.

2. lépés

A tonhal konzervet villával összetörjük, hozzáadunk egy tojást és 5 dkg lisztet. Halfűszerrel és kevés sóval ízesítjük. Ha szükséges, hozzáadunk még kevés zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen a masszánk. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

3. lépés

A konyhakész dévérkeszegeket sűrűn beirdaljuk és paprikás lisztbe forgatjuk.

4. lépés

A halszeleteket kiemeljük a tejből, konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk. Kissé besózzuk, majd a jól megszokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

5. lépés

Bő forró olajban kisütjük egymás után a szeleteket, majd a krokettet végül a paprikás dévérkeszeget.

6. lépés

Az egészet egy nagy tálon ízlésesen elrendezve hagymás burgonyával és franciasalátával körítve bőséges karácsonyi vacsorát szervírozunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem