Karácsonyi borkrém leves
Karácsonyi borkrém leves
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 8 darab
  • víz - 800 milliliter
  • cukor - 130 gramm
  • citrom leve - 1 darab
  • fahéj - 3 cm
  • tejszín - 400 milliliter
  • szegfűszeg - 6 darab
  • citrom héja - 1 darab
  • narancs héja - 1 darab
  • édes Tokaji Szamorodni - 500 milliliter

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel 800 ml vizet forrni egy fazékban a citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel. Közben keverjük simára a cukrot 4 db tojássárgájával.
  2. Ha forr, adjuk hozzá a bort, majd forraljuk be vele. Ezután egy merőkanállal a levesből kivéve, keverjük a felvert tojássárgájához. Jól keverjük el, majd adjunk még levest hozzá és azt is keverjük el. Ha szép sima és elég meleg, akkor öntsük a leveshez. Forraljuk újra fel.
  3. Majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a maradék 4 tojássárgájával kikevert tejszínt.
  4. Hűtsük le és tegyük hűtőbe. Tálaljuk hidegen, egy kevés tejszínhabbal.