Feltöltve:

Kapucsínótorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

csokoládés pudingpor2 csomag
cukor8 dekagramm
sütőpor1 evőkanál
olaj0.5 dl
tojás2 darab

A tetejére

zselatin4 evőkanál
erős feketekávé0.8 dl
kávélikőr0.8 dl
tejszín4 dl
vaníliaesszencia1 teáskanál
kakaó1 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A pudingport a cukorral, a sütőporral, az olajjal és az egész tojásokkal simára keverjük. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 15 perc alatt megsütjük. A formából kiemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd egy rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémeket. Ehhez a zselatint egy kevés langyos vízben feloldjuk, majd a kávé és a likőr felével együtt forrásig melegítjük. Amikor langyosra hűlt, a kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk. A habot két részre osztjuk, az egyik részt a vaníliaesszenciával, a másikat a kakaóval és az olvasztott csokoládéval ízesítjük. A kétféle színű krémet külön-külön csillagcsöves habzsákba töltjük, majd a kihűlt tortalapra, amit a maradék kávéval és likőrrel meglocsoltunk, váltakozva köröket nyomunk. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe állítjuk, majd cikkekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem