Feltöltve:

Kapucsínókrémes muffin

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kávéízű csokoládé (nem töltött)20 dekagramm
tejszín500 gramm
étcsokoládé10 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor8 dekagramm
van. cukor2 csomag
1 csipetnyi
tojás5 darab
darált mandula20 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
kávélikőr3 evőkanál
tej tortabevonó5 dekagramm

A díszítéshez

kávészemek1 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Elkészítés

1. lépés

A felforralt tejszínt félrehúzzuk, és megolvasztjuk benne a kávés csokoládét. Éjszakára hűtőbe állítjuk. Az étcsokoládét lereszeljük. Robotgéppel a Ramát a kétféle cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként hozzáadunk 3 tojássárgát, majd 2 egész tojást. A reszelt csokoládét a mandulával és a sütőporral összekeverjük, és a likőrrel együtt a masszába vegyítjük. A megmaradt tojásfehérjéket felverjük, és a habot a tésztába forgatjuk.Ramával kikent, morzsával meghintett muffin tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük, majd kb. 5 percig a formában pihentetjük. A robotgéppel felvert csokoládés tejszínt csillagcsöves nyomózsákból a muffinokra nyomjuk, és 1 órára hűtőbe állítjuk. A vízfürdőben megolvasztott bevonót nejlonzacskóba töltjük, és a zacskó sarkát kivágjuk. Sütőpapírra 12 díszt rajzolunk, majd hűtőbe tesszük. Végül a muffinokat a megszilárdult díszekkel és kávészemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem