Feltöltve:

Kapucíner torta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
étolaj1 dl
liszt6 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

tej5 dl
tejszín ízű pudingpor2 csomag
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
erős feketekávé1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, lassan csorgatjuk hozzá az olajat, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéjének keményre vert habját. Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, előmelegített, 190 C-os sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácson hűtjük ki. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukor felével felfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a maradék cukorral jól kikeverjük, és elegyítjük a pudingos krémmel. A krémet elfelezzük, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé. A tortát a formában töltjük meg. A tésztára kenjük a barna krémet, rá pedig a kávés krémet simítjuk. Hideg helyre tesszük, és amikor megdermedt, levesszük a tortakarikát, és tálcára csúsztatjuk a tortát. Be is vonhatjuk a tetejét csokoládémázzal, akkor használjunk étcsokoládés tortabevonót.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem