Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • túró - 1.5 kilogramm
    • tojás - 3 darab
    • finomliszt - 3 marék
    • cukor - 3 marék
    • só - 1 kevés
    • Ráma - 10 dekagramm
    • Ráma - 1 evőkanál
    • kapor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • mazsola - 1 darab

    Tetejére

    • tejföl - 2 dl
    • tojás - 1 darab

    Tészta

    • tej - 3 dl
    • Ráma - 3.5 dekagramm
    • cukor - 8 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • élesztő - 2 dekagramm
    • liszt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A langyos tejben megfuttatom az élesztőt pici cukorral és liszttel. Majd a Ramát, sót, és a többi cukrot is hozzáadva kerül bele annyi liszt, hogy jó közepes keménységű kelt tésztát kapjak. Kelesztem a duplájára. A töltelékhez mindent jól elkeverek, a kaprot apróra belevágom. A tésztát kinyújtom a Ramával kikent, lisztezett tepsibe (gáztepsi méret), majd megszórom egy kevés liszttel, és rákenem a túrót. Tetejét megkenem a tojásos tejföllel. Előmelegített sütőben megsütöm.