paradicsom | 3 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
olívaolaj | 1 dl |
tej | 1 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 1 evőkanál |
kapor | 1 csokor |
só | 1 teáskanál |
szűz olíva olaj | dl |
fűszerpaprika | 1 teáskanál |
fehér borecet | 2 teáskanál |
friss zöldbab | 80 dekagramm |
roppanós virsli | 8 darab |
Kapros zöldbabfőzelék virslinyársakkal a Főételek kategóriában
A zöldbabot darabokra vágjuk, lábosba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje, ha felforrt, sózzuk, és majdnem puhára főzzük. A rántáshoz forró olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk az aprított fokhagymát, fűszerpaprikát, kaprot és elkeverjük.Ha teljesen kihűlt a tejjel simára keverjük, és besűrítjük vele a főzeléket.Ha újból felforrt, még pár percig készre főzzük, és belekeverjük az ecetet.
A virslit 3cm darabokra vágjuk, a sárgarépát, paradicsomot, hagymát, feldaraboljuk. Váltakozva bambusznyársakra húzzuk, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon pirosra sütjük.