Kapros túróval töltött rántott gomba
Kapros túróval töltött rántott gomba
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • közepes gomba - 12 darab
  • túró - 15 dekagramm
  • Rama Vajas íz margarin - 3 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • fehérbors, késhegynyi - darab
  • kapor - 2 csokor
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A túrót keverjük ki a margarinnal. Ízesítsük 1 tk Delikáttal, őrölt fehérborssal.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot. Keverjük át, tegyük a hűtőbe 5-8 percre.
  3. A gombák tönkjeit törjük ki (ezeket felhasználhatjuk egy gombaleveshez). A gombfejeket papírtörlővel törölgessük tisztára, majd a belsejükbe szórjunk kevés Delikátot. Hagyjuk állni 4-5 percig.
  4. A gombafejeket törölgessük szárazra, töltsük meg a fűszeres túróval.
  5. A megtöltött gombákat panírozzuk be. A töltelékes oldalnál ismételjük meg a tojás és zsemlemorzsa részt.
  6. Bő, forró olajban süssük készre.