Feltöltve:

Kapros-túrós lepény

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

cukor5 evőkanál
liszt60 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tej4 dl
tojás4 darab
élesztő2 dekagramm
porcukor4 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

tehéntúró50 dekagramm
búzadara4 evőkanál
cukor4 evőkanál
tejföl2 dl
csomag kapor1 nagy

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, szórj bele egy kis cukrot és hagyd egy rövid ideig meleg helyen. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megolvasztott Ramát, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgákat, majd borítsd bele a megfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd össze. Takard le és keleszd a kétszeresére. Közben a túrót törd át és keverd el a tojások sárgájával, a búzadarával, a tejföl felével, ízesítsd cukorral és pici sóval. Forgasd bele a finomra összevágott kaprot, legvégül a keményre vert tojáshabot. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki és fektesd egy Ramával kikent magas falú kisméretű tepsibe. Simítsd rá a túrós masszát, tejföllel kend meg a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon úgy fél óra alatt süsd meg. Akkor jó, ha a tetején a tejföl szépen megszínesedik. Azon melegében, kockákra vágva kínálhatod, de hidegen sem rossz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem