Feltöltve:

Kapros-túrós lepény

timer 5
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt75 dekagramm
tojás2 darab
Ráma7 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej (2.8%-os)3 dl
1 dekagramm
porcukor5 dekagramm
túró (sovány)1 kilogramm
tojássárgája2 darab
porcukor6 dekagramm
búzadara6 dekagramm
tojásfehérje4 darab
cukor8 dekagramm
kapor5 gramm

Kapros-túrós lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tészta: az élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben. A lisztet elgyúrjuk a Ramával, sóval, porcukorral és a tojással. Az élesztős tejet hozzágyúrjuk a lisztes részhez, kigömbölyítjük a tésztát, pihentetjük, majd kelesztjük. Kapros túró töltelék: 1 kg túrót elkeverünk 2 tojássárgával, 6 dkg porcukorral, 6 dkg búzadarával, és 5 gramm vágott kaporral, valamint a 4 tojásfehérjéből felvert habbal, amelybe 8 dkg cukrot teszünk. A tésztát kinyújtjuk 1.5 cm vastagra és elkenjük rajta a tölteléket. A tészta szélét levágjuk és rácsot készítünk belőle. A rácsot lekenjük tojással, majd 180 C'-os sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük. Felvágás után tehetünk a meleg lepény tetejére hideg tejfölt és azonnal fogyasszuk el, mert így a finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem