liszt | 75 dekagramm |
tojás | 2 darab |
Ráma | 7 dekagramm |
élesztő | 3 dekagramm |
tej (2.8%-os) | 3 dl |
só | 1 dekagramm |
porcukor | 5 dekagramm |
túró (sovány) | 1 kilogramm |
tojássárgája | 2 darab |
porcukor | 6 dekagramm |
búzadara | 6 dekagramm |
tojásfehérje | 4 darab |
cukor | 8 dekagramm |
kapor | 5 gramm |
Tészta: az élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben. A lisztet elgyúrjuk a Ramával, sóval, porcukorral és a tojással. Az élesztős tejet hozzágyúrjuk a lisztes részhez, kigömbölyítjük a tésztát, pihentetjük, majd kelesztjük. Kapros túró töltelék: 1 kg túrót elkeverünk 2 tojássárgával, 6 dkg porcukorral, 6 dkg búzadarával, és 5 gramm vágott kaporral, valamint a 4 tojásfehérjéből felvert habbal, amelybe 8 dkg cukrot teszünk. A tésztát kinyújtjuk 1.5 cm vastagra és elkenjük rajta a tölteléket. A tészta szélét levágjuk és rácsot készítünk belőle. A rácsot lekenjük tojással, majd 180 C'-os sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük. Felvágás után tehetünk a meleg lepény tetejére hideg tejfölt és azonnal fogyasszuk el, mert így a finom.
Hozzászólások