Feltöltve:

Kapros-túrós lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tészta

0.5 csipetnyi
rétesliszt250 gramm
búzaliszt176 gramm
porcukor43 gramm
Ráma43 gramm
élesztő25 gramm
egész tojás1 darab
tej160 milliliter

A lé

0.5 csipetnyi
tejföl5 milliliter
tojás1 darab

A töltelék

búzadara40 gramm
túró500 gramm
cukor450 gramm
apróra vágott kapor20 gramm
0.5 csipetnyi
nagy tojás1 darab

Kapros-túrós lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy tepsi alját kenjük meg Ramával és lisztezzük ki. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük. A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket. A Ramával kikent tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot. 190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük, és tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem