Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • élesztő - 1 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • cukor - 18 dekagramm
  • só - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • Ráma - 3 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • búzadara - 1 evőkanál
  • tejföl - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 0.5 csomag
  • kapor - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral, liszttel összekeverem, és meleg helyen megkelesztem. Ez lesz a kovász. A gyúródeszkán a felkupacolt liszt mélyedésébe öntöm a kovászt, hozzáadom a maradék langyos tejhez kevert 2 evőkanál cukrot, a sót, 1 tojássárgát és az olvasztott Ramát. Az egészet jól összekeverem. A tésztát lisztezett edénybe téve letakarom, és nem túl meleg helyen a duplájára kelesztem. Közben az áttört túrót 1 tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel, a vaníliás cukorral és a finomra vágott kaporral jól összekeverem. A megkelt, kinyújtott tésztát kikent tepsi aljára terítem, és rákenem a tölteléket. Forró sütőben megsütöm.<br />