Feltöltve:

Kapros-túrós lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tej2 dl
cukor18 dekagramm
1 darab
tojás2 darab
Ráma3 dekagramm
túró25 dekagramm
búzadara1 evőkanál
tejföl3 evőkanál
vaníliás cukor0.5 csomag
kapor1 darab

Kapros-túrós lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral, liszttel összekeverem, és meleg helyen megkelesztem. Ez lesz a kovász. A gyúródeszkán a felkupacolt liszt mélyedésébe öntöm a kovászt, hozzáadom a maradék langyos tejhez kevert 2 evőkanál cukrot, a sót, 1 tojássárgát és az olvasztott Ramát. Az egészet jól összekeverem. A tésztát lisztezett edénybe téve letakarom, és nem túl meleg helyen a duplájára kelesztem. Közben az áttört túrót 1 tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel, a vaníliás cukorral és a finomra vágott kaporral jól összekeverem. A megkelt, kinyújtott tésztát kikent tepsi aljára terítem, és rákenem a tölteléket. Forró sütőben megsütöm.<br />

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem