liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tojás | 1 darab |
tejföl | 2 dl |
instant élesztő | 1 csomag |
tehéntúró | 25 dekagramm |
szárított kapor | 1 kevés |
só | 1 darab |
tojás a tészta megkenéséhez | 1 darab |
Összegyúrjuk a tésztát, (liszt, Rama, tojás, tejföl, élesztő, só).
Hagyjuk kelni.
Gyúrjuk bele a kaprot és a túrót.
Osszuk a tésztát négyfelé, majd hagyjuk, hogy még egy kicsit keljen.
Kelesztés után az összes cipót lapítsuk ki, (nyújtsuk ki) és kenjük meg őket tojással, (sárgájával és fehérjével is).
Vágjuk őket 8 szeletre derelyevágóval, de lehet késsel is.
Csavarjuk fel őket és formázzunk belőlük kifli formákat.
A kifliket tegyük tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojással és szórjunk rájuk kaprot. 160 fokon 30 percig süssük őket.
Hozzászólások