Kapros túrókrémmel töltött csirkemell rántva
Kapros túrókrémmel töltött csirkemell rántva
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • kapor - 1 csokor
  • túró - 25 dekagramm
  • szezámmag - 2 evőkanál
  • karaj - 4 szelet

Elkészítés:

  1. A karaj szeleteket alaposan megmossuk, vékonyra klopffoljuk és besózzuk.
  2. A túrót egy tálkában alaposan összetörjük egy villa segítségével, meghintjük egy csipet sóval, az előzőleg megmosott és apróra vágott kaporral, belekanalazzuk a tejfölt és jól összeforgatjuk.
  3. A hússzeleteket szétterítjük és elosztjuk rajtuk a túrókrémet.
  4. A karajdarabokat kettéhajtva a szélüket kicsit összenyomva kis zsákocskákat készítünk.
  5. 3 tálkába előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat. Az első edénykébe teszünk egy marék lisztet, a következőben egy tojást kissé felverünk egy villa segítségével, majd a harmadikba a morzsát. A fent említett sorrendben a húsokat bepanírozzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük kb 12 perc alatt.
  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.