Kapros-tejfölös kenyérlángos lilahagymával és tarjakockákkal
Kapros-tejfölös kenyérlángos lilahagymával és tarjakockákkal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tejföl - 3 dl
  • olaj - dl
  • tej - 2 dl
  • búzaliszt - 40 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • barnacukor - 1 evőkanál
  • aprított kapor - 1 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • főtt füstölt tarja - 25 dekagramm
  • fokhagymakrém - 1 teáskanál
  • lila hagyma - 3 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk.
  2. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
  3. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  4. A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.
  5. A lilahagymát megtisztítjuk.
  6. A tarját apróra kockázzuk.
  7. Egy formát kikenünk Rama margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
  8. Megkenjük a tejfölös masszával. Rákarikázzuk a lilahagymát.
  9. Megszórjuk a tarja kockákkal.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.