Feltöltve:

Kapros rakott zöldbab

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tejföl450 gramm
vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
bors1 teáskanál
olaj dl
zöldbab1 kilogramm
sertéshús60 dekagramm
Delikát ételízesítő1 evőkanál
kapor1 csokor
rizs10 dekagramm
1 evőkanál
Knorr Fokhagymás Ízbomba2 darab

Kapros rakott zöldbab a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A zöldbabot és az apróra vágott kaprot megfőzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük az őrölt paprikát, 1 dl vizet öntünk rá. Belerakjuk a húst és a fűszereket, majd zsírjáig lesütjük.

2. lépés

A rizst sós vízben megfőzzük, ezt is átszűrjük. A rizst és a pörköltet összeverjük, beleütjük az egész tojásokat, majd ezzel is jól összekeverjük.

3. lépés

Egy jénai tálat kikenünk Rama margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával. Először a zöldbab felét belerakjuk, 2 kanál tejföllel bekenjük, ráöntjük a rizses pörköltet, a végén a zöldbabbal fejezzük be a rétegezést. Jól meglocsoljuk a tetejét tejföllel. 180 fokon 30 perc alatt összesütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem