Feltöltve:

Kapros hús, fokhagymás kenyérkékkel

timer 110
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tejföl1.5 dl
vöröshagyma1 darab
tej1 dl
fokhagymagerezd3 darab
liszt20 dekagramm
1 teáskanál
sütőpor2 teáskanál
sertés karaj1 kilogramm
petrezselyem1 csokor
virsli4 darab

Kapros hús, fokhagymás kenyérkékkel recept.

Elkészítés

1. lépés

Kapros hús, fokhagymás kenyérkékkel elkészítés 1. lépés képe

A húst megütögetjük és sózzuk. Beletesszük a virslit, feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. Olajban elősütjük. A megmaradt olajba beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, beletesszük a húst és puhára pároljuk, kb. másfél óra alatt minimum. A kaprot elkeverjük a tejföllel és beletesszük. Csak egyet rotyantunk rajta.

2. lépés

A fokhagymás kenyérhez: a sütőt 250 fokra bekapcsoljuk. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A feldarabolt Rama margarinnal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük és gyorsan tésztává gyúrjuk. Kanállal 12 cipót formálunk belőle, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
A töltelékhez a Rama margarint a tört fokhagymával összekeverjük. A petrezselymet összevagdaljuk és a Rama margarinhoz adjuk. Lisztes ujjal minden cipóba mélyedést nyomunk. A mélyedéseket fokhagymás Ramával megtöltjük. A tészta széleit kissé felnyomkodjuk, a Ramára hatjuk, nehogy a töltelék kifolyjon. A cipókat 15-20 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem