Feltöltve:

Kapros-gombás pulykamellkockák

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 dekagramm
Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
citromlé1 evőkanál
cukor1 csipetnyi
Knorr Gombakrémleves1 csomag
liszt1 evőkanál
tejszín1 dl
konyak1 evőkanál
kapor1 csokor
gomba10 dekagramm
pulykamell40 dekagramm
édeskés fehérbor1 dl
paradicsompaprika konzerv3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A pulykamellet kis kockákra vágjuk, megfűszerezzük a KNORR szárnyas fűszerrel, megborsozzuk, és pirospaprikával elkevert lisztben megforgatjuk.

2. lépés

A margarint megforrósítjuk, sárgára fonnyasztjuk rajta a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Ezután rádobjuk a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítjuk. Állandóan kevergetjük, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsoljuk a konyakot és azonnal meggyújtjuk.

3. lépés

A láng elhamvadása után ráöntjük a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítjük, majd befedve, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Hozzáadjuk a közben megtisztított és felszeletelt gombát és a levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát. Készre pároljuk, majd felöntjük a 3 dl vízzel elkevert KNORR gombakrémlevesporral. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, csipet cukrot és kiforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem