Kapros csirkemell
Kapros csirkemell
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 teáskanál
  • csirkemell - 1 kilogramm
  • kapor - 1 csokor
  • tészta - 40 dekagramm
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • Globus Mustár - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tésztának feltesszük a vizet forrni, a margarint pedig feltesszük csendes lángon hevíteni.
  2. Amíg a margarin hevül, a csirkemellet apró csíkokra szeleteljük és beleborítjuk a forró margarinba. Kaporral megszórjuk és addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. Ezután sózzuk és kevés borssal megszórjuk, a mustárt hozzáadjuk és pár percig lefedjük, hogy párolódjon.
  3. Közben, ha a tészta vize felforr, beletesszük a tésztát és megsózzuk. 2-3 percig főzzük, ezután még a vízben hagyjuk a tésztát 3 percig, csak ezután öntjük le a vizet.
  4. Közben a hús megpuhult, ekkor ráöntjük a főzőtejszínt és kiforraljuk. A végén még egyszer megszórjuk kevés kaporral és máris tálalható.