Kapros borjúraguleves
Kapros borjúraguleves
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 2 dl
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • burgonya - 3 darab
  • citrom leve - 1 darab
  • kapor - 1 evőkanál
  • zöldborsó - 40 dekagramm
  • balzsamecet - 1 evőkanál
  • bacon - 5 dekagramm
  • borjúcomb - 30 dekagramm
  • leves tészta - 10 dekagramm
  • petrezselyemgyökér - 15 dekagramm
  • őrölt pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Margarinon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zöldborsót hozzáadjuk, pár percig pirítjuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra kockázott bacon szalonnát és hozzáadjuk a felkockázott borjúhúst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a pirított répákhoz, még adunk hozzá egy kis vizet..
  3. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával és felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, a fokhagymát, a borsot, és a felaprított kaprot. Ízlés szerint sózzuk. Beletesszük a száraztésztát és készre főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét, a balzsamecetet