tejföl | 1 dl |
---|---|
tojás | 1 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
sertéshús | 30 dekagramm |
tejszín | 1 dl |
kapribogyó | 1 evőkanál |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
reszelt parmezán sajt | 5 dekagramm |
Knorr Burgonyapüré | 2 evőkanál |
szardellapaszta | 1 teáskanál |
Knorr Fasírt Fűszervarázs | 1 evőkanál |
ecetes uborka | 2 darab |
Kapris húspogácsa a Előételek kategóriában
A húst megmossuk, letörülgetjük, és az ecetes uborkával együtt ledaráljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a kapribogyó levét, a burgonyapüré port, a fűszereket, az összevágott kaprit és a reszelt sajtot. Az egészet addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi.
Nedves kézzel apró pogácsákat formálunk a masszából, majd lisztbe mártjuk, és forró olajba tesszük. 6-8 perc alatt pirosra sütjük, lecsöpögtetjük róla az olajat, és dárdácskákat vagy fogvájót beleszúrva, salátával bélelt tálra tesszük.