Káposztával töltött savanyúság a Saláták kategóriában
Az uborkát, cukkinit, patisszont és a paprikát megmossuk és kicsumázzuk, végét levágjuk.
A nagyobb uborkának a belsejét egy fakanál végével kinyomjuk.
A káposztát vékonyan leszeljük, vagy gyaluljuk.
A káposztát egy tálba tesszük, kicsit megsózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd levét kinyomkodjuk.
A paprikákat és a kilyukasztott uborkát megtöltjük káposztával.
Az uborkákat sorba az üvegbe rakjuk, a helyeket kitöltjük kisebb apró uborkákkal, negyed patisszonnal, vagy kis cukkinivel. Az üveg felső részébe káposztával töltött paprikákat teszünk.
Elkészítjük a savanyúságlevét. Az alapanyagokat egy fazékba tesszük, a kimért vizet, a cukrot, sót, borsot, babérlevelet és feltesszük főni.
Ha felforrt, levesszük a tűzről. Belekeverjük a kávéskanál borként és szalicilt.
Miután kihűlt hozzáadjuk az ecetet.
Hidegen felöntjük vele az üvegeket.
Végül légmentesen lezárjuk az üvegeket.