Feltöltve:

Káposztával töltött savanyúság

timer 90
mood Nehéz
person 0 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
cukor20 dekagramm
uborka1 kilogramm
babérlevél5 darab
paprika3 darab
cukkini2 darab
10 dekagramm
fejes káposzta1 kilogramm
10%-os ecet3 dl
patisszon1 darab
szalicil1 teáskanál
borkén1 teáskanál

Káposztával töltött savanyúság a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az uborkát, cukkinit, patisszont és a paprikát megmossuk és kicsumázzuk, végét levágjuk.
A nagyobb uborkának a belsejét egy fakanál végével kinyomjuk.
A káposztát vékonyan leszeljük, vagy gyaluljuk.

2. lépés

A káposztát egy tálba tesszük, kicsit megsózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd levét kinyomkodjuk.

3. lépés

A paprikákat és a kilyukasztott uborkát megtöltjük káposztával.
Az uborkákat sorba az üvegbe rakjuk, a helyeket kitöltjük kisebb apró uborkákkal, negyed patisszonnal, vagy kis cukkinivel. Az üveg felső részébe káposztával töltött paprikákat teszünk.

4. lépés

Elkészítjük a savanyúságlevét. Az alapanyagokat egy fazékba tesszük, a kimért vizet, a cukrot, sót, borsot, babérlevelet és feltesszük főni.

5. lépés

Ha felforrt, levesszük a tűzről. Belekeverjük a kávéskanál borként és szalicilt.

6. lépés

Miután kihűlt hozzáadjuk az ecetet.

7. lépés

Hidegen felöntjük vele az üvegeket.

8. lépés

Végül légmentesen lezárjuk az üvegeket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem