Káposztás pogácsa a Előételek kategóriában
Lereszeljük a káposztát és fél órára besózzuk. Ezután kinyomkodjuk és az olajon a cukorral kevergetve szép barnára pirítjuk. Megborsozzuk, majd kihűtjük. Amíg hűl összegyúrjuk a réteslisztet a Ramával, a tejben megfuttatott élesztővel, egy tojássárgával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Rátesszük a pirított káposztát és összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt 20 percenként megismételjük háromszor, végül kétujjnyi vastagra nyújtjuk ki. Tetejét berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Ezután még 10 percig kelesztjük, végül forró sütőben szép pirosra sütjük.