Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • meggybefőtt (40 dkg)
  • háztartási keksz (kocka alakú)

Tésztához

  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • tej - 2 dl
  • élesztő - 3 dekagramm
  • cukor - 1 csipetnyi
  • dobozos tejföl - 1 kis
  • tojás a lekenéshez - 1 darab

Káposztás töltelékhez

  • káposzta - 1 darab
  • só - 1 darab
  • őrölt bors - 1 kevés
  • cukor - 1 darab
  • Ráma - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A káposztát lereszeljük, sózzuk és ízlés szerint fűszerezve egy kanál Ramával megdinszteljük.
  2. A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, és a Ramával, tejföllel, sóval jól kidolgozzuk.
  3. Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtsuk és kenjük rá a kihűlt káposztát. Hajtsuk félbe, és mégegyszer félbe, majd fél óra pihentetés után a nyújtást és a hajtogatást még kétszer ismételjük meg.
  4. Az utolsó pihentetés után nyújtsuk Kujjnyi vastagra, késsel rácsozzuk be, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Rakjuk tepsibe, tojássárgával kenjük meg a tetejüket, és forró sütőben, kb. 200 fokon süssük szép pirosra.