Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa
  • timer160 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • túró - 25 dekagramm
  • apróra darabolva fehér csokoládé
  • édeskáposzta - 80 dekagramm
  • tej - 0.5 liter
  • cukor - 2 kávéskanál
  • élesztő - 5 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • só - 1 kávéskanál
  • tojássárgája - 1 darab
  • tejföl - 2 dl

Elkészítés:

  1. Az édeskáposztát lereszeljük, besózzuk, majd 10 perc pihentetés után kicsavarva olajon megpirítjuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, az élesztőt, megfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, közepébe fészket készítünk. A mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a tejfölt, a túrót és a pirított káposztát. Lágy tésztává gyúrjuk, nem baj, ha ragad, óvatosan lisztezzünk! 1-2 órát kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtva apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét tojásfehérjével megkenjük, és forró sütőben kisütjük.