Feltöltve:

Káposztás pirog

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

közepes káposzta (a megpárolásához kevés olaj, bors, ételízesítő)1 darab
Ráma6 dekagramm
cukor1 teáskanál
őrölt köménymag1 teáskanál
1 darab

A tésztához

liszt30 dekagramm
tejföl3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet, a Ramát, a sót és a tejfölt összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle, és 35-40 percig a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

  2. 2. lépés

    A káposztát legyaluljuk, a vastagabb levélereket és a torzsát eltávolítjuk. A Ramát felolvasztjuk, és a forró Ramában állandó kevergetés közben megfonnyasztjuk a káposztát. Sóval, köménnyel, cukorral fűszerezzük, és jól összekeverjük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, és 12 téglalapot vágunk belőle. A lapok egyik felére egy kis kanál káposztatölteléket halmozunk, és tojássárgával megkenjük a lapok széleit.

  4. 4. lépés

    A tésztalapok másik felét ráhajtjuk, és jól összenyomkodjuk, majd félhold alakúra formázzuk. A kis pirogokat Ramával kikent sütőlemezre helyezzük és a tetejüket megkenjük a maradék tojássárgával. A sütő középső rácsán körülbelül 12 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Túrós, sonkás pirog

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rókagombás pirog

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Dupla húsos derelye húslevesben

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombás-káposztás pirog

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Sárgaborsós pirog

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombával töltött pirog

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 2