Feltöltve:

Káposztás húsos beigli

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej4 dl
tojás1 darab
kristálycukor2 evőkanál
1 darab
élesztő5 dekagramm
margarin20 dekagramm
finom liszt1 kilogramm
tojássárgája1 darab

Töltelék

őrölt bors1 csipetnyi
pirospaprika1 kevés
1 darab
darált sertéshús30 dekagramm
zsír, vagy sütőmargarin10 dekagramm
savanyú káposzta1 kilogramm

Káposztás húsos beigli recept.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjak. Akkor jó, ha elválik a kezünktől. A kidolgozott tészta tetejét meglisztezem, és meleg helyen megkelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A tésztát három részre osztom, lisztezett deszkán kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem, mint a bejglit, a tetejét megkenem tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt, szeletekre vágom. Töltelék: A savanyú káposztát jól átmosom, kicsavarom, és kevés zsíron megpirítom (fontos, hogy zsírt használjunk!). A darált húst egy kevés zsírban ugyancsak átsütöm. Ezután a kettőt összeöntöm, ízesítem kevés őrölt paprikával, sóval és pici borssal. További 10 percig együtt pirítom, azután hagyom kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem